perjantai 8. tammikuuta 2010

Reissusaldoa.

Kohde: Hampuri.
Ajankohta: 311209 - 030110

Syksyllä jutusteltiin murun kanssa että pitäisikö jouluna tai uutenavuotena tehdä pieni reissu jonnekin. Asia jäi vähäksi aikaa ja jossain vaiheessa muru sitten kysäisi että kiinnostaisiko uusivuosi Saksassa. No mikä jottei!

Lento lähti siis uudenvuodenaattoaamuna, puoli tuntia myöhässä lumen ja pakkasen takia. Matka sujui hyvin ja saatiinpahan koneessa hieman naureskellakin erästä hieman liikaa alkoholia nauttinutta herraa, jolle tuntui olevan ylitsepääsemättömän hankalaa käsittää että lentokenttä saattaa olla hetkellisesti suljettu lumenpoiston takia. Propsit purserille luun kurkkuun iskeneestä viimeisestä kommentista: "Laskeudumme taatusti aivan heti kun te herra pystytte vaikuttamaan vallitsevaan säätilaan".

Lentokentällä olivat vastassa murun täti ja tädin mies, jotka kuljettivat meidät lähestulkoon Hampurin keskustaan. Täällä käytössämme oli murun serkun asunto hänen itsensä ollessa lomalla.
Pikaisen välipalan jälkeen lähdettiin tutustumaan lähinurkkiin ja toki etsimään niitä shoppailumestoja :D Niitäkin toki löytyi samalla kun opeteltiin hieman paikallista U-bahn - karttaa.

Vuodenvaihde vietettiinkin sitten missäs muualla kuin Reeperbahnilla ja St. Paulissa. Ihmisiä oli ihan tolkuttomat määrät, samoin raketteja ja pommeja. Vekkulein vastaantullut ilmestys oli table dance - ravintolasta kadulle kipittänyt neito, jolla oli päällään pelkät nirunaru-bling-hepeneet ja tappostilettikorkkarit. Sujuvasti hänkin ampui muutaman raketin (kädestä! ihme sekopää) siinä tissien hetkuttelun ohella :D

Metro oli ihan piukassa porukkaa myös, mutta suorastaan hämmästyin äärettömän hyvistä järjestelyistä. Metrovuoroja kulki ihan jatkuvalla syötöllä ja kaikilla asemilla oli reilusti turvamiehiä ja vartijoita huolehtimassa ihmisistä. Kaikesta ihmismäärästä huolimatta oli siis hyvinkin turvallinen olo.

Uudenvuodenpäivä menikin sitten ympäriinsä kävellessä, pieniä ostoksia tehdessä, kahviloissa ja murun kanssa söpöstellessä <3

Lauantai pyhitettiin rahan tuhlaamiselle :D Aamulla lähdettiin keskustaan suorittamassa täsmäiskuja pariin putiikkiin, hyviä löytöjä tuli tehtyä. Parin tunnin keskustaspurttaamisen jälkeen haettiin laukku kämpältä ja metro/paikallisjunailtiin pohjoisemmas, mistä jatkettiin matkaa taas murun sedän kanssa. Hänen kyydillään päästiin jatkamaan ostostelua hieman eri tyyppisissä paikoissa mitä keskustasta löytyi. Isompia kauppakeskuksia sekä yksi hehtaarihalli. Omnom. Löytöjä tehtiin, niistä tulee vielä oma postauksensa.

Iltasella päästiin paikalliseen vietnamilaiseen ravintolaan syömään. Ruoka oli tolkuttoman hyvää ja sitä oli tosiaankin riittävästi :)
Ravintolareissun jälkeen päästiin pikkuruiseen saunaan ja loppuilta menikin jutustellessa ja toki kun Saksassa oltiin, niin pitihän sitä pari oluttakin maistaa :)

Pitkien yöunien jälkeen saatiin aamupalaksi äärest hyvää kahvia ja uunituoretta pizzaa. Tämän jälkeen pitikin suunnata jo lentokentälle odottelemaan myöhässä ollutta konetta. Kotimatka sujui hyvin - kunnes alkoi ilmetä noita edellisessä postauksessa mainittuja kommervenkkejä.

Kesällä uudestaan B)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti