perjantai 25. joulukuuta 2009

Juuri tällanen joulun kuuluu olla.

Aaton vastaisena yönä virittäytymistä tunnelmaan, kinkkua uuniin, kynttilöitä ja kuusen koristelu. Malttamattomina otuksina annettiin toisillemme lahjat jo tuolloin, kun iso osa oli sellaisia kimpassa ostettuja niin ei kärsivällisyys riittäny sitten enää odotteluun :D

Aattoaamuna herääminen kinkun tuoksuun, seuraava projekti riisipuuron keitto. En onnistunu edes feilaamaan tuota mitenkään, rasti seinään siis. Ja kinkusta tuli hyvää :)

Päivän valjettua lähdettiin liukastelemaan tuonne maaseututeille viemään kynttilöitä hautuumaille. Ilma oli nätti ja kaikkein eniten kummastutti joidenkin ihmisten mieletön kaahaaminen jäästä kiiltävällä mutkaisella pikkutiellä. Luottavatko ihmiset niin kovasti sekä renkaisiinsa että omiin ajotaitoihinsa? Muutama naurettava ohituskin tuli nähtyä, toivottavasti ihmiset käyttivät ne muutamat matkalla säästämänsä minuutit johonkin hyödylliseen eivätkä esimerkiksi joulustressin purkamiseen kotona tappelemalla ja kiukuttelemalla.

Reissun jälkeen piti ottaa parin tunnin tirsat, pikkuisen jääny univelkaa duuniviikoilta näemmä.
Tirsojen jälkeen katettiin sitten joulupöytä, astetta keskimääräistä pienemmässä mittakaavassa uskoakseni. Muutama hyväksi havaittu klassikko ja pari uutta juttua. Pöydässä siis kinkun lisäksi laatikoita, rosollia ja muutamaa salaattia. Tänään makusteluvuorossa uuniperunat, cocacolalla ja katajalla marinoitu kalkkuna sekä savulohimousse. Iltanaposteluiksi on sitten vielä keksejä, juustoja ja graavilohta.

Leppoisan oleskelun puitteissa katsottiin vielä pari leffaa kun niitä on jotenkin kummasti tuohon hyllyyn kertynyt. Bad Santa oli viihdyttävä ja Vihreä Maili hyvinkin puhutteleva, pahuksen hyvin tehty leffa. Itku pääsi pariinkiin otteeseen tuota jälkimmäista katsoessa.

Niin ne lahjat. Itsehankittuna siis oli se kamera josta aiemmin jo hypetinkin. Murulta sain hienon ja lämpöisen talvitakin josta löytyy sen verran reippaasti teknisiä ominaisuuksia etten varmaan vielä keväälläkään osaa hyödyntää niitä kaikkia :) Lisäksi paketista paljastui Okuman CIP-40 avokela oranssilla siimalla sekä Shimanon vapa. (Toimitus tarkentaa tässä kohtaa että ammattikalastajaperheen lapsena mulla on ollut kauheita antipatioita heittokalastusta kohtaa vielä viime kesään saakka. Kummasti se mieli muuttuu kun pääsee kunnollisella vehkeellä kokeilemaan. Muru siis hurahti uudelleen kalastukseen tuossa viime kesänä myös.)

Lisäksi paketista paljastui pari nörtteilyäkin tukevaa juttua, GuildWars Complete Collection sekä Warhammer Online. WoWin pelaminen on jäänyt viime aikoina aika vahvasti taka-alalle muiden juttujen takia, Borderlandsilla olen pikkuisen koittanut pitää näppäimistötatsia tallessa mutta eiköhän noihinkin tule jossain kohtaa uppouduttua kunnolla :)

Työpaikka lahjoi perinteisellä joulupullolla (fisua tänä vuonna) sekä konsernin puolesta punaisilla Teema- mukeilla ja tarjoilulautasilla. Ollaan murun kanssa saman firman palkkalistoilla niin noita on nyt sitten ihan järkevä määrä :)
Muista paketeista paljastui sitten vielä mm. BodyShopin purnukoita.

Muru sai kauan himoitsemansa Blood Bowl - pelin, japanilaisen ruoka/kulttuuriopuksen, pari viehettä sekä Erä-lehden kotiinkannettuna seuraavaksi vuodeksi. Kovasti koetin katsella vielä erästä mustaksi sävytettyä teräksistä ranneketjua mutta olivat mokomat ehtineet loppua koko Suomen kaupoista. No, tyytyväinen tuo näytti noihinkin olevan <3

Nyt tarjoilemaan murulle aamupalaa sänkyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti